Πάτρα Κρίση Πάτρα πετρες πηλιου Στο σφυρί η επιστολή του Κολοκοτρώνη με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι»
πετρες πηλιου Σε δημοπρασία βγαίνει αύριο από τον οίκο δημοπρασιών Πέτρος Βέργος η ιστορική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη……
Στο σφυρί η επιστολή του Κολοκοτρώνη με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι» πετρες πηλιου Το κείμενο συντάχθηκε από τον Γέρο του Μοριά στις 15 Ιουνίου 1822
Σε δημοπρασία βγαίνει αύριο από τον οίκο δημοπρασιών Πέτρος Βέργος η ιστορική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την φράση «φωτιά και τσεκούρι».
Σύμφωνα με την Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η «άγνωστη» έως σήμερα επιστολή του Γέρου του Μοριά αποδεικνύει πως η απειλητική φράση που έχει ΕλλάδαΕλλάδας, γράφτηκε για πρώτη φορά τέσσερα χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε.
Το συγκεκριμένο κείμενο συντάχθηκε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στις 15 Ιουνίου 1822 και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών, πλακακια για σκαλες με αυτή τη φράση προσπάθησε να επιστρατεύσει τον κόσμο να βοηθήσει στην πολιορκία της Πάτρας.
Η τιμή του ιστορικού εγγράφου εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει πολύ τα 4.000 ευρώ, λόγω της κρίσης, ενώ παλαιότερα εκτιμάται ότι μπορεί να έφθανε και τα 8.000 ευρώ. Κατά 500 ευρώ χαμηλότερη είναι η τιμή εκκίνησης της δεύτερης επιστολής του Θόδωρου Κολοκοτρώνη με την οποία δίνει οδηγίες για μελλοντικές κινήσεις.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
«Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας.
Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, Ακανόνιστη πλάκα οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.
15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών,
Ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
πετρες πηλιου πετρες πηλιου Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης
Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.
Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται ιδεεσ για εξωτερικη σκαλα γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.
Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters
Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, επένδυση Συκής που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, πελεκητη πετρα τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, πλακακια σκαλοπατια τιμεσ το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
πετρες πηλιου
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/610392/sto-sfuri-i-epistoli-tou-kolokotroni-me-ti-frasi-fotia-kai-tsekouri/
πετρες πηλιου…